Matchanalys – Mörbylånga i Smålandscupen 1-1 (0-0)

Läs och begrunda tjejer: Denna typ av feedback är till för er utveckling.
diskussion med oss tränar om matchen så lär vi oss alla mer som vi

Vi skulle spela med låg risk (avancera med kortpassningsspel och inta en spelyta i
taget)
 Vi skulle starta matchen med relativt hög press.
 Vi skulle hålla ihop lagdelarna i försvarssspelet och spela Positionsförsvar över hela
planen.
 Vi skulle ha tålamod i passningsspelet och försöka vända spelet och komma fram på
kanterna.
 Vi skulle var snabba i de offensiva omställningarna och även ställa om defensivt
snabbt efter bolltapp.
mm. mm. ………..
1:a halvlek
Vi inledde matchen helt enligt plan. Relativt hög press där vi stressade Mörbylångas backlinje
och mittfält till misstag. Vi vann mycket boll högt upp i plan och kunde anfalla ffa längs
kanterna. Försvarsspelet var mycket bra och vi klarade att hålla ihop både med överflyttning i
sidled och med uppflyttning/retirering i djupled. När vi blev hotade utan att vi hade press på
bollhållaren så tog vi lagom djup. Anfallsspelet var bra under ffa de första 25-30 min av första
halvlek. Vi skapade då bra möjligheter till mål och hade också några situationer som sånär
ledde till målchans efter brytningar centralt på mittfältet. Backlinjen rullade boll och vände
spelet bra. Mörbylånga tog över lite mot slutet men vi klarade då att övergå till ett lägre
försvarsspel. Några chanser fick dom men backlinjen och Lovisa var på hugget och avstyrde.
2:a Halvlek
Vi inledde även andra halvlek bra och kunde trycka tillbaka Mörbylånga i början. Vi skapade
ytterligare några chanser via hörnor och även något skott i straffområdet. 1-0 kom efter en
snabb omställning där Molly löpte ifrån backlinjen. Möbylånga tog åter över spelet och
pressade oss tillbaka sista halvtimmen. Vi orkade inte längre sätt hög press utan fick istället
falla tillbaka. Vårt mittfält orkade inte riktigt hålla emot på slutet och vårt försvar föll allt
längre ner. Deras kvittering kom på ett långskott där vi inte kom upp i press på bollhållaren
som fick skjuta ett hårt och välplacerat skott vid Lovisas högra stolpe.
Straffarna
5 modiga skyttar tog ansvar för varsin straff. En miss och 4 mål ledde till seger i denna gren
och vi har nu fördel mot Mörbylånga om vi skulle hamna på samma poäng och målskillnad.
Det kan bli fler straffar framöver - Kom ihåg:
Bestäm er er för var ni skall skjuta, fokusera och tryck dit den. Dessutom – livet går vidare
även efter en miss.
Älska situationen och njut av att få möjligheten och ansvaret att skjuta en straff!
Sammanfattning
En mycket bra match totalt sett. Lovisa är trygg matchen igenom. Får göra några vassa
räddningar och styr spelet med bra snack. Visar hela tiden tydligt att hon är ett alternativ vid
hemspel och vid spelvändningar.
Backlinjen spelar bra hela matchen. Sista kvarten hinner vi inte riktigt med i alla
överflyttningar, för att täcka och ge understöd, men det hänger ihop med att vi var rejält
tillbakapressade då. Bra spelvändningar innan Mörbylånga satte för hög press. Bra
kommunikation med Lovisa och tidiga hemspel som vi talat om.
Mittfältet klarar också matchen mycket bra. Mot slutet märktes det att tröttheten kom
krypande och vi var inte lika snabbt upp i press och kom då ofta på mellanhand. Detta ledde
till att vi inte han med att täcka och ge understöd åt varandra. Vi behöll våra forwards relativt
långt fram och kunde kanske tidigare gått ner med en forward för att hjälpa mittfältet central
(Beccan fick gå ner sista 5 min).
Anfallsspelet var idag riktigt vasst stundtals. I första halvlek kom vi ofta runt på ffa
högerkanten samt skapade 2 frilägen genom frispelningar centralt på Ebba och Flisan. Även i
andra halvlek hade vi några fina genomlöpningar efter offensiva omställningar. Det etablerade
anfallsspelet där vi vill hålla i bollen lite längre, då motståndarna är samlade, var inte lika bra
men det skall vi träna mer på framöver och förhoppningsvis utveckla vidare.
Individuellt var det många väldigt bra prestationer men den typen av kritik/feedback tar vi
med er enskilt. Kom gärna till oss tränare för att få extra feedback och diskutera kring er egen
och lagets insats. Det hjälper er och oss som lag att utvecklas vidare.