LÖNSBODA-MALA
Så var det åter dags för hemmamatch för andra helgen i rad när en av nykomlingarna i sexan
kommer på besök till Snapphanevallen, nämligen Mala. Ett Mala som har börjat serien riktigt bra
med oavgjort mot seriens största favoriter, Knislinge och sedan en uddamålsförlust mot
Jägersborg. Vi var nog ganska taggade inför matchen i och med att vi gjorde en riktigt dålig match
förra helgen i hemmapremiären men som vanligt hade vi lite för många spelare borta. Kim, Matte och
Dennis var skadade och Stigge var sjuk men både Kim och Matte var ombytta och kunde komma in
om det behövdes. Vi fick ändra om mycket inför matchen och det var en till 75 % ny backlinje sen
förra matchen, det var bara Andy som var kvar där. Matchen kom igång och jag tycker att vi tog tag
i taktpinnen från start och var det klart bättre laget första kvarten men sen tog gästerna över mer
och mer. I 26:e minuten hade de en ribbträff och 5 minuter senare var jag nog övertygad om att vi
skulle få ett mål i baken men turligt nog så hamnade avslutet över. 34:e minuten hade ”Mauns” ett
bra skott som målisen gjorde en bra räddning på och det var riktigt nära att Danne fick in returen
men icke. Strax efter fick vi en frispark som Timmy lyfte in som Andy nickade i burgaveln.
Halvleken slutar 0-0 och det ska vi nog vara mest tacksamma för. Mala var det bättre laget i 30
minuter och hade de bara varit lite kyligare i avslutningslägena så kunde de gjort både 1 och 2-0. Vi
pratade i pausen att vi måste börja hålla bollen inom laget och verkligen försöka vinna första och
andra bollarna. Gjorde även några byten för att få till en förändring i spelet och det blev det
verkligen. Vi tog tag i det ordentligt i andra halvlek och redan i den 48:e minuten frispelas Wille av
Danne och han rullar behärskat in bollen bredvid målvakten. 1-0 och vi fortsätter att skapa några
bra chanser så nog borde vi satt någon boll till. I den 66: minuten blir Wille nerriven med straff som
följd men det blev inte bättre än att målvakten räddade den. Mala går ner på en trebackslinje och
flyttar upp lite folk för att försöka förändra matchbilden men det ger oss ännu mera ytor och vi
skapar många chanser men vi får inte in bollen. I den 75:e minuten kom så Malas chans, ett
mellanting mellan in- och framlägg och plötsligt har de ett friläge men Emil är på tå och kommer ut
och gör en kanonräddning. Vi trummar på och rullar boll bra och i den 86:e minuten får Matte sin
revansch efter sin straffmiss när han efter pass från Alex. M driver fram till straffområdet och
placerar in bollen i målvaktens vänstra hörn. Resten av matchen är bara en transportsträcka till
slutsignalen.
Vi hade 3 stycken som gjorde A-lagsdebut för året och alla gjorde det med den äran. Krille som går
in från start och jobbar o sliter så länge han orkar. Sen har vi Filip och Tim som går in helt
respektlöst och dribblar, tunnlar och visar att det kommer A-lagsspelare underifrån också och det
ser ju bra ut inför framtiden.
Positivt i denna match är att vi verkligen tar tag i andra halvlek och höjer oss. Det har varit tvärtom
tidigare att vi har gått ner oss under matchernas gång och nu gäller det att vi håller detta fokus
under hela matcherna. Tycker nog att alla jobbar på bra under hela matchen men det är ju först i
andra halvlek som vi tar i det här lilla extra och börjar jobba tillsammans och inte bara var för sig.
Nu har vi fått en bra start i serien och det verkar som de skadade spelarna är på väg tillbaka så
smått så det ser ljust ut inför kommande matcher. Om vi alla är skadefria och hela så får vi en hel
del konkurrens i de olika lagdelarna och det tror jag är positivt för laget för då måste vi verkligen
ta i på träningarna och visa att vi vill ha en startplats i nästa match. Det kan ju bli lite huvudbry för
oss ledare att ta ut startelvan framöver men det är bara positivt. Om vi sen inte har en startplats
så får ju vi ledare ganska många alternativ om något behöver förändras under matchernas gång.