Rob-Malccom-Ola-Anton
J-Henrik-Peter-Oscar-Svante
Jajje-Erik
Start från sidan: Stefan, Jimmy, Braulio och Calle
En oerhört frustrerande förlust hämtades hem från gruset i Haninge efter 94 minuters tuff
kamp, långa bollar och ett drömmål. Kampen i två akter dominerades varsin av vardera laget
där Andino var hetare i första och fick med sig 3-0 i halvtid, men där ett vilt fäktande KBK
krigade för upphämtning i andra, men nådde inte ända fram.
Årets grusmatch inleddes annars på initiativ av gästande KBK. Stark press, bra rörlighet och
återkommande försök att rulla bollen efter marken visade att de gröna hade initiativet med sig
från Ösmo-segern senast. Kärrtorp skapade några farligheter framåt där Jajje och Erik
försökte tråckla sig igenom försvaret. Andino åt sig in i matchen efter kvarten spelad och
visade upp ett rakt och effektivt spel med långa bollar och ett tight mittfält på den smala
planen. 20 minuter in kom 1-0 på frispark, där bollen touchar i muren och ställer Max helt.
Efter det kommer Kärrtorp framåt i halvchanser, skapar många hörnor men utan egg i
avsluten. Från ingenstans kom istället 2-0 genom ett inlägg som Max oturligt skeppade in i
eget kryss. Det verkade dock som att Kärrtorp fick tändning av motgångarna och under
halvlekens avslutande tio minuter fick Jajje och Oscar bra lägen till reducering. Därför kom
det som en rejäl psykologisk knäck när Andinos kapten fick fatt på en lång utspark, lät den
studsa två gånger och sedan drog till från 35 meter helt otagbart för Max. ”Ett playstationmål”
var det någon som utbrast i hemmalaget i halvtid, vi kunde bara dystert hålla med.
I andra halvlek var det rakt ombytta roller. KBK hade förstått idén och skickade nu långa
bollar upp mot Jajje och Oscar, som bytt plats med Erik. Från mittens rike fångade
yttermittfältarna upp andrabollar och med stort tålamod kom gästerna in i matchen. Tio
minuter in i halvleken blev det trassligt i Andinos straffområde och Stefan fick ett volleyläge
från staffområdeslinjen, efter en snedträff och ytterligare rörigheter fann sig Erik från
misstänkt offsideposition på mållinjen med bollen vid fötterna, 3-1. Det var tändvätska nog
för att fortsätta trycka framåt. Försvaret var inte längre ett prioriterat område och Andino
kunde vid ett par tillfällen rycka upp till farlig omställningar, men lika många som KBK var i
anfall, var Andino i försvar. Efter ca 25 selade minuter kom matchens femte mål efter att
Oscar löpt sig fri på en långboll. Ensam med målvakten var han iskall och nu var det rejäl
känning för de grönklädda och dryga tjugo minuter kvar!
Dessa avslutande tjugo var riktigt publikfriande där Kärrtorp brände chans på chans på chans.
Svante och Jajje hade varsitt friläge, Erik hade en nick som rensades på mållinjen(?) och även
Malccom fick två starka chanser – en där han och inhoppande Calle var ensamma med
målvakten men utan att kunna bestämma vem som skulle avsluta.
Stor glädje hos hemmalaget sedan man plockat sina första poäng i årets serie. För Kärrtorp
stundar det nu två riktigt viktiga matcher mot serieledande Högdalen och toppstridande
Magallanes. Det krävs sannolikt segrar i båda dessa för att kunna ha med toppen att göra.
Tummar upp:



Mycket bra inställning i andra halvlek och överlag mycket bra energi från samtliga
inhoppare.
En resolut, seriös och ambitiös domare som höll en riktigt bra nivå och som absolut
höll stången mot publiken.
Just publiken är sannolikt den starkaste orsaken till att Andino plockar så många
poäng på hemmaplan. Familjefest, korvgrillning och stöd från 60-70 vid sidan. Man
blir lite avundsjuk.
Tummar ner:
 Avundsjuk är dock inte första ordet jag tänker på kring Andinos organisation. Ingen
nyckel till omklädningsrum förrän en halvtimme innan match och en bedrövligt
genomskinlig ovilja att få fram matchbollar under matchens gång – och därmed döda
tid – störande, osportsligt och oseriöst. Välkomna till Kärrtorps IP för en lektion i den